Spa & Massage

Hirudoterapi

Hirudoterapi eller blodigelvård


Förhållandet mellan patient och igel är högst personligt, varje igel används enbart för en och samma människa.

Blodiglar sprutar i blodet ca 12 olika fermenter som medicin .De fermenter förbättrar motståndskraft, rensar lymfan, minskar blodtrycket, förbättrar blodcirkulation , minskar blodtrycket, rensa/förnyar blodet som hjälper mot blodproppar och hjärtsjukdomar som myggbett. De fermenter  dödar i blodet viroser och  skyddar olika sjukdom 

Under behandlingen suger en igel cirka 15 gram blod och tillför samtidigt kroppen nyttiga ämnen för blodcirkulationen. Igeln läggs på huden så att den på ett litet område kan söka det rätta stället där den fäster sig, detta kan ta en stund. När den väl fäst sig känner man just som ett myggbett.
Smärtan försvinner snabbt vilket beror på det ämne som igeln avsöndrar och som har en bedövande verkan. Efter en stund avsöndrar igeln ett sekret, det är igelns svett som rinner ner. Efter något över en halvtimme lossas iglarna och läggs i en flaska och förs tillbaka till naturen. Efter behandlingen känns inget speciellt. När man tar av bandagen efter ett dygn ser man små sugmärken.
Blodigel (Hirudo medicinalis) är en blodsugande parasit som tillhör ringmaskarna. Blodigeln var förr vanlig inom medicinen, idag är den ungerska underarten av blodigel (Hirudo medicinalis officinalis) vanligast, årsbehovet av iglar i Sverige var på 1850-talet ca. 800 000 exemplar. Blodigeln kan bli cirka 15 cm, är svartgrön till svartbrun med sex rödgula band längs ryggen och lever i sötvatten i dammar och sjöar, och lever på att suga blod från ryggradsdjur.
Igeln kan uppnå en ålder av femton år. Svalget har tre käkar med tänder, vilka kan såga sig genom huden på boskap och människor. När blodigeln bitit sig fast sprutas antikoagel in i vävnaden vilket hindrar blodet från att koagulera. Det naturliga antikoagulantiat hirudin utsöndras från blodigelns spottkörtlar. Ett sår efter bett från blodigel kan blöda i 10-15 timmar efteråt. När blodigeln sugit färdigt lagras blodet i hålrum längs tarmen, och den behöver inte äta på upp till nio månader.

Medicinsk användning av blodiglar Blodigeln användes förr till åderlåtning men dess popularitet avtog i slutet på 1800-talet samtidigt som åderlåtning tappade i status som medicinsk behandling. Igeln inte bara suger blod, den tillför kroppen ämnen som förebygger risk för blodpropp och som stimulerar blodcirkulationen. Blodet rinner med andra ord bättre genom ådrorna efter vården. Sålunda skall iglar inte användas om man har koagulationsproblem. Igeln suger sig full på 15–45 minuter, varefter den själv släpper. Blodigelvården hjälper bland annat vid högt blodtryck. Goda resultat har noterats hos män med prostata potensbesvär och för kvinnor med övergångsproblem. Även huvudvärk och olika inflammationer kan skötas med blodiglar. Dessutom förbättras den naturliga motståndskraften av igelvård. Blodiglar har i modern tid även använts för att minska svullnad vid åderbråck och som smärtlindrande vid knäledsartros

 

Behandlingen första gång ta ca 120 min  kostar 1000 kr. /från 3-6 st  blodiglar/

Får 5 gången - 4000 kr max 8st blodiglar  r för ett gång

Hudvård & Ansiktsvård

DERMAPEN MICRONEDLING

Dermapen är en avancerad microneedlingsbehandling som på ett helt naturligt sätt ökar hudens kollagentillväxt .

Funktioner:

A) Rynkor borttagning / akne borttagning / förbättra ärr
B) Krymp porerna
C) Behandling av stria gravidarum
D) Lyft , föryngring
E) Förbättra rynkor och fina linjer
F) Behandling av akne ärr

Hur går det till?
Blötläggas huden på ca 5 - 8 minuter med bedövningssalva
Appliceras lämplig näringsläckare / kräm på hudområdet
Avslutas med näringsmaskprodukter på huden efter behandling.

Vård efter behandlingen

Undvik sitta vid datorn länge, solarium, sola, vaxning och skrubba. Rekommenderar använda solskydd åtmistånde under de närmast 72 timmar.

Priset för behandling 800:- (minst tre behandlingar för önskat effekt)

Meditation och 7 Chakrar behandling med Tibetansk klangskålar

Ljudhealing och klangmassage är en underbart skön och djupt avkopplande behandling du kan få hos ossTibetanska klangskålar eller sångskålar som de också kallas har i tusentals år använts för djupavslappning inom meditation. Den djupa avslappningen som klangerna ger påminner om ett meditativt tillstånd. Klang Massagen knyter an till de urgamla kunskaperna om klangens läkande verkan. Med hjälp av klangerna harmoniseras människan till omvärlden och sig själv.
Vid ljudhealing använder man sig av tibetanska ljud skålar. Genom att spela på dessa när de befinner sig både utanför kroppen och på kroppen, så ger de vibrationer i kroppen så det blir massage på cellnivå, och kroppen tar åt sig de klanger den tycker om och ger då en djup avslappning.
Klangmassage och kroppsbalansering är en kombination av ljuvligt avslappnande hands-on massage och klangskålar nas välgörande ljud och vibrationer. Handtillverkade skålar anpassade i olika storlekar placeras på kroppen på ett speciellt sätt. Klangskålarnas vibrationer får sedan genom ljuda kroppen när de spelas på, och då vår kropp till största del består av vatten fortplantas ljudvågorna över hela kroppen.

Unna dig en skön spabehandling

 

Har du redan provat vår härliga infraröda bastu? Om inte, så har vi några riktigt avkopplande spa paket att erbjuda dig som privatperson och företag.

Du kan kombinera bastubadet med meditation, aromaterapi och massage. Känner du för 7 Chakran Tantrisk Massage? Eller tycker du kanske att Tibetansk Hälsomassage låter spännande? Vi erbjuder även Anti cellulit spapaket med vakuumkoppar och Duobehandlingar.

 I spa paketet ingår:

Infraröd bastu med aromaterapi – 30 min.
7 Chakran Tantrisk massage + meditation – 60 min.

Måndag – Fredag: 1200 kr för första besöket. 1 100 kr för varje efterföljande besök.
Lördag – Söndag: 1 400 kr.

När du besöker vår salong för att få din behandling ska du alltid få den bästa servicen vi kan ge dig, nämligen:

Tidseffektivt, Självklar service och Alltid bra priser

Kontakta oss i förväg för att planera din design, så påbörjar vi din behandling direkt när du kommer till oss. 073 746 27 68

Södermalm Spa & Massage

Tel nr : -073 746 27 68

Boka in din behandling gärna redan idag!

Copyright 2019
Design by www.webgiant.se